Giriş Kısmı
Belkide en çok düşündüğümüz kısım yazıya giriş kısmıdır.Bu kısımda direk olarak konuya girmektense biraz yazı hakkında okuyucularınıza bilgi vere bilir veya bu yazıyı neden yazdığınız gibi bir çok şeyden bahsede bilirsiniz.Bu tür girişler hem okuyucularınızın hoşuna gidecektir hemde sizlere konuya girişi için uygun zemin hazırlayacaktır.
Düzgün Türkçe Kullanın !
Blog yazarken en çok dikkat etmemiz gereken kısım düzgün Türkçe kullanımıdır.Çünkü blogumuz da sokak ağzı yada argo kelimeler kullanırsak bir çok kişi bunu anlamaz yada yazığı okurken zevk almaz.Bu yüzden yazılarımızda elimizden geldiğince sade ve anlaşılır bir dil kullanalım.
Araştırın
Blog yazarları genellikle yazılarını beş on dakikada bitirmeyi istiyorlar.Fakat bir konu üzerinde araştırma yapmadan yazacağınız yazıda bir çok eksiklik buluna bilir bu yüzden yazı yazacağınız zaman konunuz ile alakalı blogları veya forumları dolaşarak fikirler ala bilir ve yazı kalitenizi daha üst seviyelere taşıya bilirsiniz.Böylece blog yazarken hem sizde bir şeyler öğrenmiş olur hemde takipçilerinize faydalı ola bilirsiniz.
Kelime Analizi Yapın
Yazılarımızda belkide en çok anahtar kelime seçmeye dikkat etmeliyiz fakat bir çok blogcu anahtar kelimeleri
rastgele yerleştiriyor.Bu tür anahtar kelime yerleştirmeniz size faydadan çok zarar verir bu yüzden anahtar kelimelerini belirlerken doğru yerlerde kullanmaya dikkat edin.
Görsel Seçimi
Her blogcu neredeyse her yazısında resim kullanır.Fakat bir çok blogcu resim ile konu arasında ki ilişkiye dikkat etmez.Unutmayın ki bazen bir sayfa yazı ile anlatamayacağınız olayı sadece bir resimle anlata bilirsiniz.Bu yüzden yazılarınız da kullandığınız resimleri titizlikle seçiniz.
Söz sizde :
Sizde blogunuz için yazı yazarken nelere dikkat ettiğini bizlerle paylaşa bilirsiniz.