Çoğu köpekte bu durum görülür. Ve bu köpeklerin sahiplerine genelde bir kaç tavsiye olur. Bugünde bu tavsiyeleri sizlerle paylaşmak istedim.
Uzmanlık alanım tıp değil davranışlar olduğu için, ucu veterinere dokunan pek çok vaka çoğunlukla köpeğin muayenehaneye gitme heyecanıyla ilgilidir. Veteriner ziyareti yapmaya yeterince doğru bir şekilde hazırlanmayan köpeğin heyecan duyması anlaşılabilir bir durumdur. Kendisine alışık olmadığı bir şekilde dokunmak isteyen yabancı insanların olduğu yeni bir ortama girecektir. Eğer köpek yeni veterineriyle rahat bir ortamda sakin, huzurlu bir şekilde tanışırsa, bu kişiyle olan ilişkisinin devamını onun kokusunu her duyduğunda o rahat, huzurlu ortamda ilişkilendirilecektir. Ben her zaman insanlara köpeklerini veteriner muayenehanesine, tercihen uzun, güzel bir yürüyüşten sonra ve muayene söz konusu olmadan birkaç defa götürmelerini tavsiye ederim. Köpeğin herhangi yeni bir duruma sakin ve dengeli olabilmesi sizin enerjinize bağlıdır. Çoğu insan daha evden çıkar çıkmaz hep en kötüyü düşünür. Bu tür olaylarda köpeğiniz daima sizin enerjinizi yansıtır ve böylece bizzat asıl korkulması gereken durumu siz kendiniz yaratmış olursunuz.
Veteriner muayenehanesine giderken arabanızı bir kaç sokak geriye park edip minimum 15 dakikalık bir yürüyüşle köpeğinizi yormalısınız ki sakin ve itaatkar bir yapıda olsun. Egzersizini yapmış bir köpek bütün gün üzerinde biriktiği negatif enerjiden kurtulur ve rahatlayarak aşina olmadığı yeni durumları kabul eder.
Eğer köpeğiniz yavruysa onu veterinere alıştırmanız daha iyi olur. Köpeğinizin oyuncaklarının arasında saç kurutma makinesi ve tırnak makası olabilir. Bunun yanında ağzı açık bir şampuan ve alkol kokusu ve elbette olumlu bir hava yaratmak için biraz da masaj, ödüller ve pozitif enerji ile birlikte.